In klank en trilling

De kracht van de Gong

Zijn… trilling… resonantie…

De klank van de gong, de echo van de Creatie.

De dans van be-leving waarbij mijn zoon mij steeds dieper in de golven van klank en trilling liet vibreren om steeds meer en meer thuis te komen in de stilte van mijn ”Zelf”.

Trillingen leiden naar jezelf, naar en voorbij de stilte… Ze stemmen af, openen je ziel, leiden tot ontspanning, tot ontwaken…

Resonantie – van het Latijn “resonare”, wat weerklinken betekent – is een natuurkundig verschijnsel dat voorkomt bij trillingen. Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven. Net dat meetrillen op het ritme van de zuivere trilling wordt resonantie genoemd. Ons lichaam bevat een ideale tussenstof voor het overbrengen van trillingen en klanken, nl. water.

Trillingen in resonantie stromen in een bepaalde frequentie door tot in alle lichaamscellen, net omdat ons lichaam die klanken zo goed geleidt. Trillingen brengen evenwicht en harmonie in lichaam en geest. Blokkades komen in stroming door de opgenomen trillingen, waardoor je opnieuw in balans komt met jezelf. Wat er niet hoort vloeit weg, waardoor je in je “pure zijn” terugkeert, in resonantie met de oeroude klanken die de gong voorbrengt. 

De opbouw van een gong be-leving

Introductie  Voorwoord over de gong en de kracht van klank 
Intunen  We stemmen ons af op onze innerlijke wijsheid 
Ademhaling meditatie  Begeleidende meditatie met als doel het lichaam energetiseren
en de mind tot rust te brengen 
Gong be-leving  De gongklanken doordringen, omhullen en bevrijden ons.
We beleven het samenkomen van hoofd en hart, klank en stilte
waarin eenheid voelbaar is 
Stilte  Het integreren van de klanken
in de stilte van het “Zelf”. 

Het effect is bij iedereen anders, maar de meeste mensen ervaren het als een diepe ontspannende energetische massage, die nog dagen voelbaar blijft.

Korte life meditatie. De volledige meditatie kan gekocht worden in de shop.

 

 

Audio productie: Edwin Vermeulen BVGB vzw
Fotografie : Marleen Sahetapy


Webdesign by We Cre8 It