Voorbij de stilte

Be-leef de kracht van Meditatie 

Als jonge volwassene was mediteren mij niet vreemd, maar mediteren kreeg een hele andere invulling toen ik samen met mijn zoon een Indische Meditatie Meester ontmoette. Toen bleek dat we vrij dicht bij elkaar woonden grepen we de uitnodiging met beide handen aan om wekelijks enkele uren  samen door te brengen en ons te verdiepen in meditatie.

Onze afspraken werden alleen onderbroken wanneer hij naar India reisde.

Doorheen de vele, vele jaren van intense begeleiding is mediteren voor mij als een balsem voor de ziel.

Ademen is leven.

Het bewustzijn van de ademhaling begint bij het herkennen ervan, zowel de pure fysieke ademhaling als de subtiele kracht die uitgaat van lichaam en geest, ook wel “prana” genoemd, wat staat voor “spirituele adem, levensenergie.”

De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de kwaliteit van je ademhaling. Be-leef de kracht van je ademhaling. Eeuwenoude ademhalingstechnieken zorgen voor meer energie, focus en controle over je gedachten en emoties, ook nu in onze huidige jachtige tijd.

Meditatie is een middel om het onderbewustzijn op te ruimen, de gedachte in lijn te brengen met de visie van de ziel. Het is een mentale douche om alle negatieve gedachten en gehechtheden los te laten, hetzij via een negatieve, positieve of neutrale geest. Een negatieve geest laat de gedachte gaan en verwerpt het aanvaarden ervan, terwijl een positieve geest meer focust op concentratie, het aanvaarden van een gedachte wat dan weer kan leiden tot een toestand van leegte. Een neutrale geest ziet het oneindige in elke eindige beweging vanuit het hart, het gebeurt intuïtief, brengt je in balans en opent de poort naar je ware zelf…

De tools voor een meditatie be-leving 

Asana/Lichaamshouding. Elke asana is een oefening, een meditatie. Maak verbinding met je energie. Elke asana  bevordert de stabiliteit, kracht en evenwicht.

Bhanda/Slot. Het samentrekken van bepaalde spieren heeft tot doel je energie te leiden en begeleiden langs bepaalde kanalen(nadis) ter ondersteuning van de wervelkolom.

Mudra’s/Handhouding. Elke vinger staat in relatie met de energie van een bepaalde planeet. Bepaalde plaatsen op onze handen vertegenwoordigen dan weer bepaalde delen van ons lichaam. Mudra’s ondersteunen en brengen je energie terug in balans.

Pranayam/Levensenergie.  De stroom beheersen van je levenskracht, levensenergie, je prana via ademhalingstechnieken. 

Mantra’s/Dat wat onze geest beschermt/denken bevrijden/geest beheersing. Het gaat om klanken en iedere klank is trilling. Een mantra is een specifieke frequentie, trilling, vibratie en niet enkel woorden die je reciteert. Door de intentiteit en de vibratie  zet een mantra energie in beweging wat helend werkt. De kracht van een mantra ligt in het transformeren van je onderbewustzijn.

Meditatie, verbinding met het universele bewustzijn.

Gong/oerklank. Het is een heel krachtig instrument, de klank in alle klanken.
Trillingen leiden naar jezelf, naar en voorbij de stilte… Ze stemmen af, openen je ziel, leiden tot ontspanning, tot ontwaken…

Relaxatie/Ontspanning. Ontspanning is van essentieel belang voor fysiek, emotioneel en mentaal welzijn. Het ondersteunt herstel en reorganisatie van je lichaamsfunctie waaronder ook een beter contact met je levensenergie .

Korte life meditatie. De volledige meditatie kan gekocht worden in de shop.

 

 

Audio productie: Edwin Vermeulen BVGB vzw
Fotografie : Marleen Sahetapy


Webdesign by We Cre8 It