Nu is de tijd gekomen, geen excuses meer…

“Iedereen is een genie, maar als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om in een boom te klimmen zal hij zijn hele leven geloven dat hij dom is”.

“Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing it is stupid.”
Albert Einstein

Realiseer je je hoeveel kinderen betrekking hebben op die vis, omhoog zwemmend in de klas, nooit hun gave vinden, denkend dat ze dom zijn, nutteloos…

Nu is de tijd gekomen, geen excuses meer…

Vanuit onwetendheid doodt men creativiteit, individualiteit en is intellectueel misbruik bij de jongeren.
De oude systemen dienen niet meer, denk maar aan: de gsm van nu en de telefoon van 150 jaar terug,
de auto van nu en de auto van 150 jaar terug

Een groot verschil toch?

Wat is nu het verschil tussen een klaslokaal van NU en 150 jaar terug: allen zaten we op de schoolbank met een tafelblad(lessenaar) voor ons, we staken onze vinger op om gehoord of antwoord te geven,
we liepen per 2 in de rij enz…

In letterlijk meer dan een eeuw is weinig veranderd!

De wereld is vooruit gegaan en nu zijn er mensen nodig die creatiever, innovatiever, kritischer en onafhankelijk denken met de mogelijkheid om te verbinden.

Elke wetenschapper zal je zeggen dat 2 breinen niet hetzelfde zijn en elke ouder met 2 of meer kinderen zal dat bevestigen.

Dit leerzame wangedrag waar een leraar voor een klas van 20 of meer kinderen staat, elk vanuit andere roots, andere noden en gaven hebben, andere dromen ambiëren en je leert ze allemaal hetzelfde, op dezelfde manier, stellen we dit ooit in vraag???

Leraren en ouders hebben de meest belangrijke baan op de planeet, ze voelen zich echter vastlopen in een systeem met weinig opties en rechten.

Zij weten dat de oude weg volgen in de tijd van nu zware gevolgen kent voor allen, zoals bore-out, burn-on, burn-out, problematisch gedrag, depressiviteit, zelfmoordgedachte, laag zelfbeeld, verslavingen, trauma’s, psychologische, energetische en erfelijke belastingen enz…

Laat ons samen upgraden, veranderen!

De unieke spirit uit elke jongere halen, de kern van elk hart bereiken.

En natuurlijk is wiskunde belangrijk, maar niet belangrijker dan kunst of dansen.

Laten we elke gave gelijke kansen geven.

Misschien klinkt dit als een droom, maar laat ons samenwerken in plaats van te concurreren.

Ze zijn 100 % onze toekomst

Ik geloof in de nieuwe wereld, een wereld waar vissen niet meer gedwongen worden om in bomen te klimmen, maar in volle vrijheid mogen zwemmen waarheen dan ook…

Waar een wil is, is een weg…

Van Hart tot Hart,
Veronique Wittezaele
www.zijn.be